Dag allemaal,
Leuk om kennis met jullie te maken! Laat ik mezelf eens voorstellen. Ik ben Sebastiaan Vereijken, ik ben samen met Eva, die ook ergotherapeut is. Ik woon in Someren-Eind en sinds april 2016 werk ik voor Ergotherapiepraktijk de Oplossing. Jawel, jullie zien het goed, de eerste man binnen het team. Sebastiaan Vereijken

In juli 2012 ben ik afgestudeerd aan de opleiding ergotherapie aan de hogeschool Zuyd in Heerlen. Tijdens de opleiding ergotherapie heb ik stage gelopen bij Kleur kinder- en jeugdzorg in Horst op de Twinkeling, een kinder-dienstencentrum.  Hier heb ik heel veel geleerd op gebied van de kinderergotherapie en werd mijn gevoel wat ik altijd al had bevestigd: ik wil met kinderen werken. Het is prachtig om een steentje bij te kunnen dragen aan de ontwikkeling van een kind en vooral ook de waardering die je er heel vaak voor terug krijgt is geweldig. Vandaar dat ik na mijn opleiding ergotherapie een postgraduaat voor ergotherapeuten ben gaan volgen aan de hogeschool in Hasselt. Dit postgraduaat had de titel ‘methodische behandelingsconcepten bij kinderen met leer- en ontwikkelingsproblemen’.  Hier heb ik met heel veel methodes leren werken zoals onder andere schrijftherapie, rekentherapie en zelfinstructiemethodes. Erg leerzaam! In het najaar van 2016 heb ik de cursus sensorische integratie ‘anders kijken naar kinderen’ gevolgd om mijn kennis op gebied van kinderergotherapie verder uit te breiden.

Na gewerkt te hebben in een revalidatiecentrum in Horn voor longrevalidatie en een vervanging bij Kempenhaeghe in Heeze, kreeg ik dan eindelijk de kans om met kinderen te gaan werken bij Ergotherapiepraktijk de Oplossing. Een kans die ik natuurlijk met beide handen aangreep. Bij Kempenhaeghe heb ik overigens ook gewerkt met kinderen, maar dit was in combinatie met volwassenen, dus nog niet geheel dat wat ik graag zou willen. Het werken met kinderen geeft mij energie en vooral in combinatie met het beroep wat ik met veel plezier uitoefen: ergotherapie. Ergotherapie is een prachtig vak, vooral omdat je samen met kind, ouders en leerkracht gaat werken aan doelen en wat is er nu mooier dan deze doelen samen te behalen?

Het enthousiasme voor kinderen komt ook voort uit mijn privéleven waar ik druk doende ben op het sociale vlak. Zo ben ik al 8 jaar leiding van de welpen bij de plaatselijke scouting en ben ik ook actief binnen de jeugdcarnaval. Een bekend gezicht voor de plaatselijke jeugd zoals mijn vrienden het omschrijven. Verder ben ik bestuurslid van onze buurtschap, zit ik in het comité van de dorpsquiz, maak ik graag een stedentrip, doe ik graag gezellige dingen met vrienden en met mijn vriendin Eva, voetbal ik elke woensdag en zondag en ben ik ook zelf nog altijd lid van de scouting. Kortom een zeer actief en sociaal leven.

Ik zie deze baan als een prachtige uitdaging om mezelf verder te ontwikkelen binnen de kinderergotherapie! Wie weet tot snel in de praktijk.