Ouders/ verzorgers hebben een hele belangrijke rol in de ontwikkeling van hun kind.Familie

Wij vinden het heel belangrijk om SAMEN met ouders het beste uit hun kind te halen. Sterker nog, zonder de betrokkenheid van ouders is het rendement van de ergotherapiebehandeling vele malen kleiner. Een eis van de zorgverzekerningen is dat ouders/ verzorgers betrokken worden bij de ergobehandeling van hun kind.

Ouders zijn expert als het gaat om wie hun kind is.
Situaties zijn thuis ontstaan door bepaalde redenen.
Ouders doen hun uiterste best en geven alles wat ze kunnen aan hun kind.

De eerste keer om hulp vragen, naar de ergotherapie komen is vaak al een hele stap. Samen met ouders ga je een traject in. In het hele proces zie je vaak dat ouders veel herkennen van zichzelf. Dat is heel erg mooi. Dat geeft heel veel mooie kwaliteiten. Natuurlijk zijn er kwetsbaarheden, maar de kwaliteiten zijn veel mooier!

Vaak zien we dat de appel niet ver van de boom valt. Ouders herkennen dingen bij zichzelf, waardoor ze echt samen met het kind een proces in gaan.

homeAls praktijk bieden wij voor ouders verschillende dingen naast de uitleg die ze krijgen bij de behandelmomenten van hun kind.

Wij zijn gespecialiseerd in de ontwikkeling van de kinderen, met daarbij in het speciaal de sensorische informatieverwerking. Als ouder heb je inhoudelijk waarschijnlijk een andere achtergrond. Daarnaast heb je als ouder altijd een blinde vlek voor je eigen kind. Je kan geen therapeut van je eigen kind zijn, dat zou niet goed zijn. Wij willen ouders graag helpen om ze te scholen in het stukje wat ze nodig hebben om hun kind verder te kunnen begeleiden in het dagelijks functioneren. Deels gebeurd dit in de ergotherapiebehandeling van het kind, maar deels wordt dit ook aangeboden in ouderavonden met inhoudelijke verdieping over verschillende onderwerpen.

In het menu links staan verschillende kopjes met dingen die we ouders kunnen bieden om SAMEN met ouders het beste uit hun kind te halen!