Hoi allemaal! 

Sophie is inmiddels alweer aan haar derde werkweek begonnen, wat gaat dat snel! 
De meeste behandelingen lopen, maar er komen nog steeds nieuwe kinderen bij. Sophie behandelt hele diverse kinderen, qua leeftijd en functioneren, maar allemaal zijn ze even leuk! 
Er zijn kinderen die een lichamelijke beperking hebben, sommige mentaal en een aantal die op beide gebieden problemen ervaren. 
Ze is veel bezig met fijne motoriek, alertheid en concentratie, en veel ook met het overbrengen van informatie aan ouders. 
Daarnaast een aantal hulpvragen over zelfstandig aan en uitkleden, broeksknopen en veters strikken. Super leuk allemaal! 

Verder ook een beetje tijd voor ontspanning, dus gaat ze iedere week hockeyen en komend weekend wil ze haar eerste surfles gaan boeken?? Elke dag genieten van Aruba, maar ook van het mooie beroep Ergotherapie!

 

Hallo allemaal,

hier een eerste berichtje van Sophie uit Aruba.
Na een klein weekje vakantie en de eerste dagen alleen in een appartementje is ze vanaf vandaag vergezeld door collega-fysiotherapeut Tim.

Van echt werken is het nog niet gekomen, maar Sophie heeft wel al kennis gemaakt met de kinderen waar ze gaat werken. Dat is toch wel anders als bij ons, want er zijn maar weinig middelen, maar het welkom is hartelijk en dankbaar. Dat gaat met de kennis en creativiteit die Sophie in huis heeft helemaal goed komen!
Verder heerlijk genoten van super super super blauw water en witte stranden, relaxed en langzaam, maar ook heerlijk chaos in het verkeer!
Kortom naast het pittige en uitdagende werk, ook heerlijk genieten!

Wij kijken uit naar het volgende verhaal en misschien dan ook wat foto's van daar!


-------------------------------------- November 2016 ---------------------------------------

Sinterklaas is opkomst
Een spannende tijd breekt aan! Wat staat er te gebeuren?
Gezellig samen zijn en cadeautjes krijgen, maar ondertussen ook een heleboel onduidelijkheid en spanning. Geniet van Sinterklaas is niet voor iedereen zo vanzelf sprekend.
Een kind schreef er een gedicht over om op school te vertellen wat deze feestdagen met het kind deden.
Als jij jezelf hier in herkent, is het goed om dit gedicht ook eens bij jou op school onder de aandacht te brengen.

Misschien geeft dit wat meer ruimte en begrip, zodat ook jij kunt genieten van deze bijzondere dagen.


Lieve meester en lieve juf

Zie de maan schijnt door de bomen,
makkers staakt uw wild geraas.
Ook al zou ik willen stoppen,
de prikkels zijn me steeds de baas.

En wie zoet is krijgt lekkers,
maar dan word ik weer zo druk!
Dan wil ik zingen en veel springen,
en dan gaat er soms iets stuk ……

Piet kijkt stiekem door de schoorsteen,
wie er lief is en wie stout.
Ik wil graag de liefste wezen,
maar juist in december gaat alles fout!

Terwijl iedereen die feesten leuk vindt,
denk ik: was het maar geweest!
Was het maar vast januari,
dan is het voor mij weer feest!

Er is een kinderke geboren op aard,
en dat vieren we met elkaar.
Maar samen doen dat kan ik niet,
en daarom vinden ze mij wat raar.

Al die lichtjes in mijn ogen,
de muziek knalt in mijn kop.
Alles glittert, glimmert en schittert,
wanneer houdt dat nu eens op.

Er is geen enkele dag hetzelfde,
ik ben mijn structuur helemaal kwijt.
De meester en juf vinden dat ik moet genieten,
van die rare, vreemde tijd.

Terwijl iedereen de feesten leuk vindt,
denk ik: was het maar geweest!
Was het maar vast januari,
dan is het voor mij weer feest! 

 

------------------------------- Oktober 2016 ---------------------------------

Sophie gaat naar Aruba! 

Vanaf 1 december 2016 ga ik tijdelijk De Oplossing verlaten om voor 3 maanden te werken op Aruba voor de Micky’s Foundation! 
Dit is een stichting opgericht om specialistische zorg te bieden aan kinderen. De Arubaanse regering besteedt geen geld aan specialistische zorg voor kinderen, maar deze is wel hard nodig. 
Micky’s Foundation is opgericht door de ouders van Micky en maken het mogelijk om aan 40 kinderen therapie te bieden die ze nodig hebben. 

Voor meer informatie over Micky’s Foundation kun je een kijkje nemen op de website: http://www.mickysfoundation.com/ 

Ik zal van 1 december 2016 tot 1 maart 2017 als (kinder)ergotherapeut 10-15 kinderen gaan behandelen in Aruba, waarbij ik deze kinderen meerder keren per week ga begeleiden. Ik ben heel blij dat deze kans op mijn pad is gekomen en ik op deze manier mijn ergotherapeutische expertise kan inzetten in een deel van de wereld waar dit anders niet voor handen is. 

Samen met ons eigen team zullen die kinderen die bij mij in behandeling zijn intern opgevangen worden, waarvoor collega’s een extra dag(deel) komen werken. Kinderen en ouders worden hiervoor persoonlijk op de hoogte gesteld! Fijn om in zo’n team te mogen samenwerken en te weten dat we deze ervaring ook als team dragen, want anders zou het niet mogelijk zijn voor mij!

Groetjes Sophie

 

Wij zijn als praktijk vooral super trots dat Sophie is aangenomen om zich 3 maanden in te mogen gaan zetten voor de stichting.
Ze zal met een hele ervaring rijker terugkomen en dit zal de kwaliteit binnen onze praktijk ten goede komen. 

Ergotherapiepraktijk De Oplossing heeft als missie om "SAMEN het beste uit het kind te halen!"
Dit geldt voor de kinderen die bij ons in de praktijk komen, maar zou eigenlijk wereldwijd moeten gelden. Alle kinderen verdienen de kans om zich optimaal te ontwikkelen, onafhankelijk van waar ze geboren worden en welke uitdagingen ze krijgen op hun pad. Wij zijn trots op het feit dat wij een (kinder)ergotherapeut mogen leveren om mee te werken in dit project. 

Wij ondersteunen als praktijk de Mickey's Foundation. 
Ergotherapiepraktijk De Oplossing zal er voor ieder kind iets van passend speelgoed sponsoren. Sophie kan dit inzetten tijdens de therapie en hierdoor kunnen ouders zelf ook oefenen met de kinderen. 

Via onze website en Facebook pagina zullen wij jullie op de hoogte houden van de avonturen van Sophie.

Groetjes Team Ergotherapiepraktijk De Oplossing 

---------------------------------- september 2016 ----------------------------------------

De zomervakantie is weer voorbij en een nieuw schooljaar gaat beginnen.
Wij hopen dat jullie allemaal een fijne vakantie hebben gehad en nu uitgerust en met plezier aan het nieuwe schooljaar kunnen beginnen. Wij hebben er weer zin in en gaan vol goede moed weer aan de slag!

Op 1 september zijn wij begonnen met een pilot van 7 weken op Montessorischool Elzeneind:
Eerste Hulp Bij Onderwijs, Executieve Functies in de klas
Het is begonnen met een workshop aan alle leerkrachten en hopelijk gaat de verdere pilot net zo goed lopen als de workshop. Dan hebben we straks een geweldig product waar we op meer scholen mee aan de slag kunnen.

Vanaf 6 september komt Tuyet 4 dagen per week bij ons stagelopen. Zij zal begeleid worden door Linda en Femke en het komende half jaar met hun meekijken, observeren en behandelingen onder begeleiding over nemen, zodat zij zich kan ontwikkelen tot een beginnend ergotherapeut. Tuyet stelt zich binnenkort aan jullie voor op de website onder het kopje van de Oplossing. 

----------------------------------------juli 2016--------------------------------------------

Hulpvragen voor de ergotherapeut
Als ergotherapeut ga je samen met het kind en zijn cliëntsysteem zorgen dat een kind zo optimaal mogelijk kan functioneren in het dagelijks leven. Graag brengen wij de probleemgebieden waar binnen hulpvraag kan liggen nog eens onder de aandacht.
-    Overprikkelde baby’s
-    Concentratie en alertheid
-    Planmatig handelen
-    Waarneming en ruimtelijk inzicht
-    Motorische onrust
-    Sensorische informatieverwerking
-    Motorische onhandigheid (dyspraxie/ DCD)
-    Schoolse vaardigheden
-    Schrijfproblemen
-    Zelfverzorging / ADL (Activiteiten Dagelijks Leven)
-    Zelfvertrouwen

Verzoek om Ergotherapie
Graag brengen wij ons Verzoek om Ergotherapie weer een keer onder de aandacht.
Tijdens het starten van onze praktijk hebben wij in overleg met huisartsen een formulier ontwikkeld, Verzoek om Ergotherapie, om vanuit een gerichte hulpvraag te kunnen verwijzen als de vraag met name vanuit school komt.
Door huisartsen is dit formulier als heel positief ervaren, waardoor wij hier graag weer even de spotlights opzetten waarom dit is ontwikkeld.
Voor ouders is het vaak lastig om aan een huisarts uit te leggen welke problemen er spelen, wanneer het thuis heel goed (lijkt te) gaan. Middels dit formulier geven leerkrachten ouders inzicht in de problemen die zij op school ervaren waarvoor zij graag ergotherapie in zouden zetten. Met dit formulier kunnen ouders dan naar de huisarts om een verwijzing aan te vragen voor ergotherapie.
Wij zijn als praktijk vrij toegankelijk, wat wil zeggen zonder verwijzing, maar moeten altijd een terugkoppeling geven aan de huisarts over de aanmelding en dit vraagt veel papierwerk. Daarnaast is voor verzekerden van CZ altijd een verwijzing nodig en dit maakt dat wij het liefst standaard met een verwijzing werken om verwarring te voorkomen.

----------------------------------------april 2016--------------------------------------------

De Oplossing zichtbaar in Oss
Wij zijn trots en blij met de samenwerking die wij hebben bij IKC Regenboog en Montessorischool Elzeneind. Het is mooi om te zien hoe nauwe contacten met niet alleen ouders, maar ook school en dus de leerkrachten hun positieve uitwerking op de behandeling rondom een kind heeft.
Dat dit naar de buitenwereld toe nu ook extra zichtbaar wordt, is helemaal fijn!
Op beide locaties is onze naam namelijk aan de buitenkant duidelijk zichtbaar, waardoor wij hopen dat iedereen ons nog beter weet te vinden.

Geffen
We werken ondertussen al weer ruim een maand in Geffen en voelen ons daar heel welkom.
We zijn warm ontvangen en de eerste contacten met scholen, Intern Begeleiders en huisartsen zijn gelegd. Hierdoor hopen wij de praktijk langzaam te kunnen laten groeien en kinderen met hun ouders goed te kunnen helpen om de hulpvragen te beantwoorden en op te lossen!
Wij zetten de positieve start graag voort!

Nieuwe collega
Vanaf half april komt Sebastiaan ons versterken. Hij stelt zich voor onder het kopje van De Oplossing. We wensen hem veel plezier in ons team!

Afscheid collega
Helaas nemen we eind april afscheid van onze collega Marly. Zij was onze eerste werknemer en heeft zich altijd 100% ingezet voor de praktijk en alle kinderen. We zullen haar missen als mens en als ervaren therapeut. We wensen Marly veel succes en plezier met haar nieuwe uitdaging!

----------------------------------------februari 2016--------------------------------------------

Nieuwe locatie in Geffen
Collega ergotherapeut Anke Romme heeft doen besluiten om haar ergotherapiepraktijk, met werkgebied Geffen, Nuland en Vinkel, te beëindigen. Anke is 10 jaar werkzaam geweest in deze regio, waarbij ze met name kinderen begeleid op het gebied van voorschoolse vaardigheden en schrijfmotoriek.
Binnen onze praktijk doen wij dit zeker ook, maar ligt de nadruk op de Sensorische Informatieverwerking, waardoor wij al meerdere kinderen uit deze regio zien op onze locaties in Veghel en Oss.
Daar Anke en wij het jammer vinden als de ergotherapie uit dit gebied verdwijnt hebben wij besloten om de praktijk van haar over te nemen, dit gaat op korte termijn gebeuren, zodat de behandelingen van de nog lopende kinderen zo snel mogelijk doorgang kunnen vinden. In deze regio zijn wij dus niet geheel een onbekend gezicht, waardoor de stap voor ons ook makkelijker te nemen is.
In de maand januari hebben wij kennis gemaakt met samenwerkingspartners, de scholen, Intern Begeleiders en natuurlijk verwijzers. Daarnaast druk met organisatorisch aspecten om te zorgen dat we goed kunnen starten en dit gaat lukken.
Vanaf maandag 22 februari starten wij in De Koppelinck in Geffen.

Wij begroeten jullie graag!
Op maandag van 12.00 tot 12.30 een open inloopspreekuur hebben waar wij jullie graag begroeten. Bij vragen of advies kunt u dan vrij binnenlopen.

Wij hebben er zin in!

 

Carnaval

In de carnavalsvakantie is de praktijk van maandag t/m woensdag gesloten. Voor belangrijke zaken is de praktijk bereikbaar per mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch op 0413-712012. Als u een bericht inspreekt wordt u terug gebeld. Op donderdag en vrijdag zijn er mensen aan het werk in de praktijk.

 

Een nieuw jaar is begonnen.

In de kerstvakantie is er weer veel werk verzet. Het jaarplan van 2015 is geëvalueerd en een nieuw jaarplan voor 2016 is geschreven. Hierover binnenkort meer.

We hebben de feestdagen genoten van het samenzijn met onze mannen en kinderen, energie bijgetankt om 2016 goed te starten.

We wensen iedereen alle goeds voor het nieuwe jaar. Dat we er SAMEN een mooi jaar van mogen maken en tot veel mooie oplossingen mogen komen!