Grote delen van de dag en week gaan kinderen naar school.leerkracht1

Kinderen leren heel veel op school. Leerkrachten zijn expert als het gaat om kinderen te helpen in hun ontwikkeling op didactisch gebied.

Er is slechts een klein aantal kinderen waarbij de ontwikkeling helemaal volgens de boekjes verloopt. Bijna alle kinderen hebben wel op een gebied extra ondersteuning of begeleiding nodig. Dan kom je op het gebied waarbij de ergotherapeut en de leerkracht elkaar kunnen helpen en SAMEN het beste uit het kind kunnen halen.

Wat hierin ook direct duidelijk wordt is dat het voor leerkrachten een enorme uitdaging is om voor een klas vol leerlingen de ondersteuning te bieden die alle kinderen individueel nodig hebben, zodat het groepsproces ook vloeiend verloopt.

Met de ontwikkelingen van Passend Onderwijs wordt het beroep dat gedaan wordt op leerkrachten steeds groter. Leerkrachten beschikken over grote kwaliteiten en moeten vooral gebruik maken van mensen om hun heen die hun kunnen helpen in de ontwikkeling van de kinderen, zodat zij SAMEN het beste uit de kinderen kunnen halen.

Als ergotherapeut kunnen wij leerkrachten op verschillende manieren ondersteunen/ begeleiden.

We hebben contact met de leerkrachten als het om de individuele behandelingen gaat. Ook in het groepsproces kunnen wij ondersteunen. Wij kunnen klassen breedt begeleiding bieden om preventief individuele problemen voor te zijn. We kunnen leerkrachten inhoudelijk cursussen, workshops, modules bieden, zodat ze zelf meer expert worden en meer deskundig in bijvoorbeeld de informatieverwerking. In het menu hier links staan de verschillende kopjes uitgewerkt.

Zijn er andere vragen, neem contact met ons op. Wij staan open om op maat producten te leveren, zodat we SAMEN elkaar helpen en kunnen versterken!

leerkracht4