Even voorstellen…………. waar zal ik eens beginnen.

Ik ben Femke van Ravensteijn – Brands en sinds 1 oktober 2010 de trotse eigenaar van Ergotherapiepraktijk De Oplossing. Samen met mijn collega Vicky hebben wij er ontzettend veel zin in om ons vak als ergotherapeut op het gebied van kinderen in Veghel, Oss en omgeving te mogen uitvoeren. Femke van Ravensteijn-Brands

Ik ben sinds maart 2000 samen met Geert en op 8 augustus 2008 zijn wij in het huwelijksbootje gestapt, waarna ik ook de naam van Ravensteijn draag. Sinds 4 november 2011 zijn wij ouders van een prachtige dochter Brecht.

Wij wonen samen in de dorpskern van het mooie plaatsje Berghem en daar ben ik actief als leiding bij scouting Berghem. Daarnaast voetbal ik in Nistelrode bij Prinses Irene, wandel en fiets ik veel met mijn dochter Brecht, ben ik voorzitter van het Oranje Comité Berghem en in de zomer trek ik er graag met de skeelers op uit. Ik ben graag actief bezig, maar ook lekker eten en kletsen met vrienden doe ik graag.

Ik heb de opleiding ergotherapie in Amsterdam gevolgd en ben in november 2002 afgestudeerd. Ik heb stage gelopen in Nijmegen bij de GGZ op de afdeling ouderen en de dagbehandeling voor mensen met een psychische aandoening. Mijn 2de stage was in revalidatiecentrum Blixembosch op de kinderafdeling. Hier heb ik kennis mogen maken met de principes van de Sensorische Integratietherapie en de NDT-kinderen.

Op beide plaatsen heb ik met veel plezier stage gelopen en een leerzame tijd gehad, maar het was voor mij heel duidelijk dat ik mij verder op de kinderen wilde richten.

Dus ben ik afgestudeerd op het gebied van kinderen, waar ik voor de stichting kinderopvang in Almere een advies met betrekking tot ergonomisch verantwoord kindermeubilair heb opgesteld en daarnaast een cursus til technieken voor de begeleidsters heb gemaakt. Dit heb ik positief weten af te sluiten en nu kon het werken beginnen!
Ik besloot echter eerst een half jaar vrijwilligers werk in Ghana te gaan doen, waar ik in een weeshuis en peuterspeelzaal heb gewerkt. In deze periode heb ik veel geleerd, over een andere cultuur, de omgang met mensen, maar met name ook over mezelf. Ik mag zeggen dat ik hier sterk van terug ben gekomen met een duidelijk doel voor ogen, samen verder met Geert en ………… als ergotherapeut met kinderen werken.

Na mijn terugkomst ben ik direct aangenomen in een Nederlandse ergotherapiepraktijk voor kinderen en volwassenen in Duitsland. Hier heb ik 3 jaar met veel plezier gewerkt, maar de reisafstand werd te veel en ik ben eens om me heen gaan kijken.
Zo kwam ik in contact met kinderfysiotherapiepraktijk Jacq Smolders en daar heb ik de mogelijkheid gekregen om de afdeling ergotherapie op te zetten. Na 4 jaar met veel plezier te hebben gewerkt, veel ontwikkelen en leren op het gebied van de ergotherapie wilde ik graag een stap verder zetten. Binnen de praktijk was nog geen mogelijkheid tot overname van de ergotherapie, waardoor ik de stap gezet heb om voor mezelf te beginnen in Veghel en sinds 2013 ook weer in Oss.