Ergotherapie

Samen spelen

Samen spelen is een belangrijk voor de ontwikkeling van een kind, maar je doorloopt hiervoor wel verschillende fases. Eerst speel je alleen, daarna speel je naast elkaar om vervolgens samen te gaan spelen! Deze ontwikkeling verloopt niet altijd vanzelf en vraagt veel vaardigheden!

Aanmelden Vergoeding

Kenmerken van de diagnose:

Geven en nemen

In het samenspel is dit heel belangrijk!

Afstemmen

Niet alleen je eigen wil doorvoeren

Horen en gehoord worden

Je eigen mening geven en onderbouwen

Spelen en spel

Al vroeg in de ontwikkeling start de spelontwikkeling! Kijken en volgen, later reiken en grijpen, waarna de stap geven en nemen volgt. Kinderen beginnen met naast elkaar spelen, maar langzaam gaat het kind contact maken in het spel en zoekt het toenadering. Het kind begeleiden en stimuleren in deze ontwikkeling is heel belangrijk, maar niet altijd vanzelfsprekend.
Als ergotherapeut kunnen wij ouders ondersteunen in het stimuleren van de spelontwikkeling van hun kind, maar ook het kind meenemen in de ontdekkingswereld van proberen en leren!

Aanmelden Vergoeding ❮ Terug naar overzicht
Voorbeeld case

Cas - 5 jaar

Cas zit in groep 2 en vindt het lastig om contact te maken met andere kinderen, hij doet het liefst zijn eigen ding en wil niet gestoord worden in zijn spel. Cas kijkt wel graag naar andere kinderen en vindt het leuk ze te zien spelen, maar meedoen dat niet!Cas vindt duidelijkheid en voorspelbaarheid belangrijk, wat maakt dat hij samenspel moeilijk vindt en er niet van kan genieten. Middels tips en adviezen, maar ook door Cas vertrouwen te geven in spel en dat het goed is dat iedereen iets anders leuk vindt, maakt dat hij steeds meer toenadering zoekt tot andere kinderen en gaat samenspelen.

contact

Vragen? stuur ons gerust een bericht

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Stuur ons dan gerust een email of neem contact op via het formulier.

info@ergotherapiedeoplossing.nl 0413 712 012
Aanmelden? Zo gebeurt!

Uw kind aanmelden voor ergotherapie?

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×